Matematik

hjælp til udregning af opgave :)

29. marts 2012 af andersfravbi (Slettet) - Niveau: A-niveau

som der står har jeg brug for hjælp ang. sprørgsmålene a og b ;)  så please hjælp og  på forhånd tak ;)

kan godt bestemme bestemme a ;) men hvad er betydningen :) og er fuldkommen lost i b ;)

I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det,
at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved
Q'(t) = -3 + 5 *1,02^t
hvor t er tiden målt i år efter 1984.

a) BestemQ'(10) og beskriv betydningen af dette tal.
b) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Q'(10) er væksthastigheden for Q til tiden t = 10 , dvs i 1994 .

b) Løs ligningen

Q'(t0) = 3·Q'(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

A) Q '(t) angiver væksthastigheden. efter præcis 10 år vokser stamfunktionen Q med  ____ mia tons pr. år.

 

B) find Q' (0).   Løs derefter ligningen Q ' (t) = 3 * Q' (0)


Svar #3
29. marts 2012 af andersfravbi (Slettet)

ok tak :)

 


Skriv et svar til: hjælp til udregning af opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.