Matematik

TI89 VEKTOR

30. marts 2012 af Formelsamling (Slettet)

Er der nogen der ved hvordan man bestemmer vinklen imellem 2 vektorer på TI89?

Hvordan indtastes det på ti89?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2012 af mathon

                                  MODE
                                         Angle:DEGREE

                                  cos-1(dotP(unitV([a1,a2,a3]),unitV([b1,b2,b3])))


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2012 af mathon

i 2D

                                  MODE
                                         Angle:DEGREE

                                  cos-1(dotP(unitV([a1,a2]),unitV([b1,b2])))

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

evt. prøv [2nd] - 5   og vælg angle.


Svar #4
30. marts 2012 af Formelsamling (Slettet)

vil du ikke gerne vise mig hvordan du taster det ind? Jeg skal finde vinklen V ud fra vektorerne a og b som er henholdsvis:

a: (2 og 3) 
b: (-2 og 3)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2012 af mathon

 

                           approx(cos-1(dotP(unitV([2,3]),unitV([-2,3]))))

                                                                                                  display: 67.3801


Svar #6
30. marts 2012 af Formelsamling (Slettet)

Nu vil jeg gerne finde arealet af det parallelogram som vektorerne a og b udspænder. Jeg har netop fundet vinklen (67,38) - hvordan taster jeg ind?

Jeg ved hvad jeg skal gøre - bare ikke hvordan jeg skal gøre det på TI89


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2012 af mathon


          det af vektorerne a og b udspændte areal

                   er den numeriske værdi af skalarproduktet mellem tværvektor a og vektor b

  
                                          abs(dotP([-3,2],[-2,3]))


Svar #8
30. marts 2012 af Formelsamling (Slettet)

Ved du hvordan man finder koordinatsættet til projektionen af b på a på ti89 ?

Hvor a og b igen er henholdsvis: 

a: (2 og 3)
b: (-2 og 3)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

ba = (ba/|a|) a/|a| = ((9 -4)/13) · (2 ; 3) = (5/13) · (2 ; 3) = (10/13 ; 15/13)


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. marts 2012 af mathon

 

                 dotP(unitV([2,3]),[-2,3]) * unitV([2,3])


Svar #11
31. marts 2012 af Formelsamling (Slettet)

Hej igen mathon. Det jeg tror der forvirer mig, er at man kan finde projektionen på vektor a PÅ b, og b PÅ a.

Jeg ønsker i en opgave at bestemme koordinatsættet til projektionen af ab hvor a = (5 , 10) og b= (6, 8).

Hvordan skriver jeg det matematisk op korrekt og hvordan skal det indtastes på TI89? Jeg går ud fra, at det ikke skal indtastes som #10, der opererede med projektionen på vektor på a?

På forhånd tak

.


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. marts 2012 af mathon

              ab = ((ab)/|b|2) · b                                    |b| = √(62+82) = √(102) = 10

tast

             

              ab = crossP([5,10],unitV([6,8])) * unitV([6,8])


eller


             Define a=[5,10]
             Define b=[6,8]

             (crossP(a,b)/(norm(b))^2)*b

 

 


Svar #13
31. marts 2012 af Formelsamling (Slettet)

ab = crossP([5,10],unitV([6,8])) * unitV([6,8])

Giver et uforståeligt resultat

hvor at 

(crossP(a,b)/(norm(b))^2)*b

giver error: Dimension


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. marts 2012 af mathon

rettelse til #12

              ab = ((ab)/|b|2) · b                                    |b| = √(62+82) = √(102) = 10

tast

             

              ab = dotP([5,10],unitV([6,8])) * unitV([6,8])


eller


             Define a=[5,10]
             Define b=[6,8]

             (dotP(a,b)/(norm(b))^2)*b

 

 


Svar #15
03. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Hej igen Mathon. Ved du hvordan man finder t-værdien for 2 ortogonale vektorer på TI89?

To vektorer er bestemt ved a = (2, t+1) samt b = (t-1, 3).

t skal altså bestemmes så de to vektorer er ortogonale. Hvordan foregår dette via TI89?


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. april 2012 af mathon

 

                     solve(dotP([2, t+1],[t-1, 3])=0,t)


Svar #17
06. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Hejsa, ved i hvordan man regner determinanten ud af 2 vektorer i 3 dimensioner?

har disse vektorer:
BA = ( 3,2   -6,4   -7,4)
BC=  ( 3,2   6,4   -7,4)

Hvordan regner jeg determinanten ud på TI 89 ?

Hvad indtaster jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Gå tilbage til den tråd, hvor problemet hører hjemme. Som jeg skrev i den anden tråd, kan du ikke bruge determinantformlen her. Den kan kun bruges i for vektorer i planen. Benyt den formel, der er givet og henvist til i den anden tråd.


Svar #19
08. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Jeg ønsker at bestemme t så vektorerne a og b er ortogonale når

a = 2t- 3 , t+1  
b = t - 1 ,  2t

Hvordan regner jeg det ud på TI89 ?

Vil gerne vide hvordan, da jeg er igang med at regne opgaver i hånden og vil tjekke om jeg regner rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Lad nu være med at dobbeltpostere hele tiden. Du har spørgsmålet kørende i en anden tråd også.

Det drejer sig om at løse 2.-gradsligningen

      (2t -3)·(t -1) + (t +1)·2t = 0

Kontroller løsningerne ved at indsætte i den oprindelige ligning.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.