Matematik

Om 8 år vil...

01. april 2012 af anonym000

Hej

Her er opgave : om 8 år vil Henry være 3 gange den alder sally var sidste år. For 25 er siden var de til sammen 83 år. hvor gammel er henry nu...?

Kan man løse den her vha. nogen ligninger og hvis man kan hvordan så..?


Svar #1
01. april 2012 af anonym000

Har jeg ikke et ligning system, hvor jeg har 2 ubekendte..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2012 af mette48 (Slettet)

Jo det har du, eller rettere  det kan du lave


Svar #3
01. april 2012 af anonym000

Okay. men skal man ikke lave to ligninger med 2 ubekendte for at lave det. opgaven..?

man kan det ikke gør det på andre måder..?

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2012 af mette48 (Slettet)

Du kan sætte søsterens alder til at være x og derudfra regne ud hvor gammel Henry er idag.

På den måde kan du få 2 udtryk, som du kan sætte lig hinanden


Svar #5
01. april 2012 af anonym000

Er det den anden måde..? Eller snakker vi stadigvæk om 2 ligninger med 2 ubekendte.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2012 af mette48 (Slettet)

Det er en anden måde. Du får kun en ligning på denne måde.

Der kan godt være flere måder end disse to.


Svar #7
01. april 2012 af anonym000

Okay. 

Vi prøve at se om jeg kan løse den......... imorgen.. :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2012 af SuneChr

--------------|-----------------|------------|----------------|------------------------------->

  år          1987             2011       2012            2020

Sally        y                 y + 24      y + 25         y + 33

Henry      x                 x + 24      x + 25         x + 33

 

Vi har da:

(1)    x + 33   =  3·(y + 24)

(2)    x +  y    =  83

 

Henry er da i år 2012,  97 år.       


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2012 af NejTilSvampe

om 8 år vil Henry være 3 gange den alder Sally var sidste år.

(1) ...  H + 8 = 3*(S-1)

For 25 er siden var de til sammen 83 år.

(2) ...  (H-25) + (S-25) = 83

          H + S = 133  => S = (133 - H)

(1) ...  H + 8 = 3*((133-H)-1)

          H + 8 = 3*132 - 3H

          4H = 3*132 - 8

          H = 97


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sally er vel næppe Henrys søster, eftersom Henry i dag er 97 år og Sally i dag er S = 133 - H = 36 år. 


Svar #11
02. april 2012 af anonym000

Okay. forstået..

Men hvordan vil man kunne løse den med 1 ligninger, som #6 skriver...?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. april 2012 af NejTilSvampe

#11 - det kan du ikke. Når du har X afhængige ubekendte skal du også bruge X ligninger.

I dette tilfælde er der 2 afhængige ubekendte (S og H), så du skal bruge 2 ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2012 af mette48 (Slettet)

Sallys alder i dag er x år

Henrys alder i dag er
1) 3*(x-1)-8
2) 83+2*25-x

3*(x-1)-8 = 83+2*25-x
3x-3-8=83+50-x
3x-11 = 133-x
4x=144
x=36

1) 3(36-1)-8 = 3*35-8 = 105-8= 97

henry er 97 år


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. april 2012 af SuneChr

# 6, 11, 12     Sammenhold # 8 med nedenstående. (Skulle være pædagogisk overskuelig).

--------------|-------------------|--------------------|------------------|------------------------------->

  år          1987             2011                 2012               2020

Sally        83 - x         83 - x + 24      83 - x + 25        83 - x + 33

Henry         x                 x + 24             x + 25             x + 33



Vi har da kun én ligning:

     x + 33   =  3·(83 - x + 24)

Henry er da i år 2012,  97 år.


Svar #15
02. april 2012 af anonym000

Okay, det kan jeg godt se nu. 

Skulle bare læse det engang til :)

- - -

...............


Skriv et svar til: Om 8 år vil...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.