Matematik
Uden hjælpemidler 3. år STX
Jeg mangler hjælp til opgave 4 i det vedhæftede sæt.
Jeg er selv kommet frem til udtrykket
√(x2+(5-x)2) = √(74) - √(49 - 14x)
ved brug af pythagoras' sætning i den store trekant og i i trekanten med sidelængderne x og (7-x). Er dette korrekt? Og kan nogen TRIN for TRIN vise mig, hvordan jeg løser denne ligning? Jeg har selv efter MANGE omskrivninger fået
x2 + 2x - 49= √(74*(49 - 14x))
Kan nogen gå det efter med mig, og fortælle om det opstillede udtryk er rigtigt?
Svar #1
02. april 2012 af mette48 (Slettet)
Benyt i stedet ensvinklede trekanter
5/7 = (7-x)/x = x/(5-x) brug en af disse ligninger til at finde x
(7-x)/x = x/(5-x)
5/7 = x/(5-x)
5/7 = (7-x)/x
Svar #2
02. april 2012 af peter lind
Jeg ved ikke hvad du har gjort; men det ser usandsynligt ud at du får en andengrads ligning som beskrevet, når du ikke må bruge hjælpemidler. Her er en nemmere metode:
Se på den retvinklede trekant ABC og den trekant der har A som det ene hjørne og som modstående side har den lodrette side i kvadratet. Den modstående katete til A har længden x og den hosliggende side har længden 7-x. Der gælder så tan(A) = x/(7-x) = 5/7 (kan også fås af reglerne om ensvinklede trekanter)
Skriv et svar til: Uden hjælpemidler 3. år STX
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
