Matematik
Areal (integrale)
Hvad er forskellen på at bruge
bestemt integrale af f(x)-g(x)dx
og bestem integrale af f(x)/g(x) dx
hvornår skal man bruge hvad`??
Svar #1
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
Det hedder et bestemt integral.
Det bestemte integral af differensen mellem to funktioner kan fortolkes som arealet mellem de to funktioners grafer. Integralet af en kvotient f(x)/g(x) har ikke en tilsvarende fortolkning.
Svar #2
05. april 2012 af nielsenHTX
a∫b(f(x)-g(x))dx=a∫bf(x)dx-a∫bg(x)dx
der findes ingen formel for
a∫bf(x)/g(x)dx
Svar #3
05. april 2012 af guzbak
altså, det er fordi jeg sidder og prøver at løse en opgave, hvor jeg så har en facit liste til at tjekke efter. Men jeg kan ikke finde ud af hvorfor der er brugt bestemt integral f(x)/g(x), til at finde arealet..
Det er opgave 11 i sættet
http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_MAT_A.ashx
opgave a giver 0 og 2ln(2).
Jeg fik arealet til .931472 ?? sætter jeg så pi ind foran, giver det 3... men skal jeg sætte pi ind??
Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".
// Guzbak
Svar #4
05. april 2012 af nielsenHTX
#3
b) arealet bestemmes som 0∫2ln(2) g(x)dx-0∫2ln(2) h(x)dx=-6+10*ln(2)≈0,931
hvor kommer pi lige pludselig fra?
Svar #5
05. april 2012 af guzbak
Fedt, så havde jeg jo regnet rigtigt.. Det var mere fordi, jeg troede jeg havde fået det forkerte resultat, og da jeg satte pi ind, gav det 3, som min facitliste påstod var resultatet... Men forstod ikke rigtigt hvorfor, og ville derfor spørge herinde.. Men tak for svar :) så kan man lære at have mere selvtillid ;)
Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".
// Guzbak
Svar #6
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Arealet af punktmængden M er
A(M) = 0∫ln(4) (g(x) - h(x)) dx = 0∫ln(4) (4 - 4e-x -ex +1) dx = [ 5x +4e-x -ex ]ln(4)0
= 5·ln(4) + 1 -4 -4 +1 = 10·ln(2) - 6 ≈ 0,931472
Der skal ikke benyttes noget med π her.
Skriv et svar til: Areal (integrale)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
