Matematik

Eksponentiel funktioner

06. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Hej

Hvordan aflæser man a?

er flg. udsagn rigtigt:

"Man aflæser grundtallet a på grafen ved x=1, det kan kun lade sig gør, hvis på er b=1."

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Før man tager stilling til, om et udsagn er rigtigt, bør dette udsagn være formuleret på forståeligt dansk.

Det drejer sig vel om en eksponentialfunktion f(x) = b·ax .


Svar #2
06. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

okay.

ja, om en eksponentiel funktion hvor b=1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2012 af YesMe (Slettet)

Det giver ikke nogen mening?

f(x) = 1·ax ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, hvis b = 1, er f(1) = a .


Svar #5
06. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Hvad giver ikke nogen mening..?

hvis det er f(x) = 1·ax det er så bare det samme som en eksponentialfunktion f(x)=ax


Svar #6
06. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

#4

Okay.

Hvordan er det så jeg aflæser det på grafen.?

skal jeg går fra (1.0) til jeg rammer grafen og så ind på y-aksen og aflæse..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. man aflæser y-koordinaten til det punkt på grafen, hvor x = 1 .


Svar #8
06. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

så er y-koordinaten a, ik..?


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo; f(1) = a , som skrevet i #4 . Grafen for funktionen f(x) går gennem punkter med koordinatsæt (x , f(x)).


Svar #10
06. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

okay. 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.