Matematik

Lineær funktion - Bestem en forskrift for funktionen f(x)

08. april 2012 af JensVikingM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har brug for en start til denne opgave og håber nogle vil hjælpe.

 

Opgave lyder:

 

Omkostningerne ved produktion af en vare kan beskrives ved en lineær funktion f(x) = ax+b, hvor x angiver den producerede   mængde i stk., og f(x) angiver omkostninger i kr.

Herved oplyses at omkostningerne ved en produktion på 8 stk. er 5000 kr. og at omkostninger ved produktionen er på 16 stk. til 8000 kr. 

 

Bestem en forskrift for funktionen f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem forskriften ud fra de to opgivne punkter (8 ; 5000) og (16 ; 8000) . Bestem forskriften for den rette linie gennem disse to punkter.


Svar #2
08. april 2012 af JensVikingM (Slettet)

Hvordan gøres det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Slå op i din bog og find formlen for bestemmelse af hældningskoefficienten a for en ret linie ud fra to givne punkter

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Indsæt dernæst det ene punkts koordinater i forskriften y = ax + b til bestemmelse af b.

Det er stof, der burde være kendt fra folkeskolen.


Skriv et svar til: Lineær funktion - Bestem en forskrift for funktionen f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.