Matematik

Robot vektorer

08. april 2012 af naturvidenskab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen, der kan hjælpe mig med den første opgave ??? Opgaven er vedhæftet!!

Tak på forhånd ;)

Vedhæftet fil: P04 Robot[1].pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Prøv først at opstille et udtryk, der udelukkende beskriver slædens bevægelse som funktion af tid og derefter et udtryk som udelukkende beskriver armens bevægelse som funktion af tid. Det samlede bevægelse er så summen af de to bevægelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2012 af mette48 (Slettet)

OA =OP+PA        vektorer

OA=( 0,2*t ; 0)

PA=(0,4*cos v ; 0,4 * sin v)           hvor v = 2t      v målt i radianer

indsæt v i PA

indsæt i OA


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. april 2012 af peter lind

Det skal foregå som ren vektorregning. P's bevægelse er en jævn retlinet bevægelse. Brug formlen for en jævn bevægelse  til at finde P's bevægelse P(t). A's bevægelse i forhold til punktet  P er en jævn cirkelbevægelse. Brug reglerne fra en jævn cirkelbevægelse til at opskrive denne bevægelse AP(t). A's bevægelse i forhold til koordinatsystemet er så A(t) = P(t)+AP(t)


Svar #4
09. april 2012 af naturvidenskab (Slettet)

Tak for hjælpen

Jeg fik resultatet til r(t) = 0,2t+0,4*cos(2t)
                                            0,4*sin(2t) 

 

Men er der nogen der kan hjælpe med:

-Hvordan man bestemmer slædens, armens og punkt A’s position ved 1 s, 2s, 3s, 4s, 5s og 6s.

- Bestem koordinaterne til de punkter på banekurven, hvor der forekommer vandrette og lodrette hastighedsvektorer, bestem størrelsen af disse og indtegn vektorerne på en tegning af banekurven.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af peter lind

slædens, armens og punkt A’s position findes ved at sætte t til de angivne tider i funktionerne for eks r(1), r(2) ---

Find r'(t) og løs ligningerne rx=0 (lodret hastighedsvektor) og ry=0 (vandret hastighedsvektor) Sæt de fundne værdier for t ind i r(t) og r'(t)

 


Skriv et svar til: Robot vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.