Fysik

Kinematik - fælles møde punkt for bil og cykel.

08. april 2012 af HTXguy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg sidder med en Fysik aflevering omkring kinematik.

Jeg skal finde ud af hvor en bil og cykel mødes.

 

Mine data:

Bilens acceleration er 1 m/s^2

Bilen har ikke nogen tophastighed.

 

Cyklens acceleration er 2 m/s^2.

men den har en tophastighed på 10 m/s.

 

- De kører lige hurtigt efter 10 sekunder, nemlig 10 m/s.

Det jeg skal finde ud af, er hvor langt de har kørt? 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven. Man skal vide, hvor og hvornår de starter, og hvilke retninger, de kører i.


Svar #2
08. april 2012 af HTXguy (Slettet)

okay, jeg kopierer bare opgaven så :)

 

4. En bil og en cykel starter fra samme udgangspunkt. Cyklisten accelererer op til 36km/h med en acceleration på 2m/s2, hvorefter den opnåede hastighed fastholdes. Bilen accelererer på 1m/s2.

a) Hvor lang tid tager det inden de møder hinanden?
b) Hvor langt har det kørt?

 

a) har jeg fundet ud af, nemlig efter 10 sekunder.

De starter bare fra samme udgangspunkt, så s0=0, hvis det er den du vil have?

- De kører i den samme retning :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg ville blot have dig til at formulere hele opgaven.

Hvis a) er korrekt, skal du så blot beregne, hvor langt bilen har kørt med den konstante acceleration på 10 sek.


Svar #4
09. april 2012 af HTXguy (Slettet)

Jeg tror faktisk at jeg har gjort det forkert..

 

- Hvordan ville man så regne a? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

For konstant acc. gælder:

a = v ' (t)  = s '' (t)  =>

s = 0.5 * a * t2

Da a cykel = 2, når cyklen sin max fart efter 5 sek, så vi har:

s cykel  =  0.5 * 2 * 52  +   (t-5) * 10            (hvor t er samlet tid og sidste led er bidrag fra og med v er konstant)

s bil   =  0.5 * 1 * t2

Hvornår mødes bil og cykel... det gør de når strækningen s er ens...

s cykel  = s bil  dvs:

0.5 * 2 * 52  +  (t-5) * 10   =  0.5 * 1 * t2   =>   t = _______    (løs ligningen)

s = 0.5 * 1 * t2  = _______

 

 


Skriv et svar til: Kinematik - fælles møde punkt for bil og cykel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.