Matematik

Bestem skæringspunktet S mellem l og linjen gennem A vinkelret på l

09. april 2012 af Tef159 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! :) 

I et koordinatsystem er der givet et punkt A(5,8) og en linje l med parameterfremstillingen l: (x,y) = (1,(-5))+t*((-4),2). Med P betegnes et vilkårligt punkt på l. 

Opgaven lyder så: 

Bestem skæringspunktet S mellem  l og linjen gennem A vinkelret på l. 

 

På forhånd, tak! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. april 2012 af peter lind

Find ligningen for en linje der går gennem A og har l's retningsvektor som normalvektor. Skæringen mellem de 2 linjer er det søgte punkt


Svar #2
09. april 2012 af Tef159 (Slettet)

Tusind tak!! :) 

Jeg er dog bange for, at den efterfølgende opgave også volder mig problemer.

Den lyder: 

Bestem koordinatsttet til vektor AP udtrykt ved t, og bestem t, s vektor AP er vinkelret med l. 

 

Håber du kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2012 af peter lind

AP = OP-OA

Den sidste forstår jeg ikke


Svar #4
09. april 2012 af Tef159 (Slettet)

Bestem koordinatsættet til vektor AP udtrykt ved t, og bestem t, så vektor AP er vinkelret med l. Var det bedre? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2012 af peter lind

ja. Kald retningsvektoren for l for v. Løs ligningen AP·v =


Skriv et svar til: Bestem skæringspunktet S mellem l og linjen gennem A vinkelret på l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.