Kemi

Elimination af vandmolekyle fra 3-methyl-2-butanol

09. april 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg er nået en ret så kompliceret kemi-opgave...

Jeg skal skrive formler og navne for stoffer, som kan dannes ved elimination af et vandmolekyle fra 3-methyl-2-butanol...

her er hvad jeger nået frem til

 

3-methyl-2-butanol = C6H12O

så vi har strukturformlen

 

           CH3  OH                                              CH3

              |        |                         -->                     |                                 +       H2O

CH3 - CH - CH - CH3                          CH3 - CH - CH - CH3

Desuden skal der på højre side være en dobbeltbinding et eller andet sted... men ved ikke hvor.

 

Jeg fandt frem til, at det var pentyl og amyl som eliminationsreaktionen er nået frem til... Dette synes dog ikke helt at passe, at så simple navne fremkommer med dette... kunne i det mindste forvente noget som but-2-anol eller 2-butanol eller lign.

 

tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. april 2012 af kuerten15

Der opstår to produkter:

         CH3

           | 

CH3-C=CH-CH3 + H2O       2-methyl-2-buten

 

og

          CH3

           |

CH3-CH-CH=CH2 + H2O    3-methyl-1-buten

 

Hvis du anvender Zaitsevs regel, dannes der mest af 2-methyl-2-buten.


Skriv et svar til: Elimination af vandmolekyle fra 3-methyl-2-butanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.