Matematik

Matematik B - "årlige vækst"?

09. april 2012 af camilla9to (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er ikke lige den skarpeste til procent/vækst regning, så håber i derude kan hjælpe mig :)

y=58.4x+76.2

x=antal år efter 2002, y=antal fanget laks 

 

--> "Hvad er den årlige vækst i antallet af fangede laks ifølge modellen?"

 

Og det er så her jeg skal bruge jeres hjælp hehe ... Kan man udregne procenten via "solve" eller skal man bruge old school renteformel osv, det kan jeg nemlig ikke finde ud af ;(

Mvh Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af peter lind

Årlig vækst = y(x+1)-y(x)

Procenten er afhængig af hvilket år det drejer sig om. Det er 100*(y(x+1)-y(x) )/y(x) Det er nemt at beregne ved håndkraft


Svar #2
09. april 2012 af camilla9to (Slettet)

spørgsmålet lyder på:

"Hvad er den årlige vækst i antallet af fangede laks ifølge modellen?"

(modellen: y=58.4x+76.2)

og så svarer du:

Årlig vækst = y(x+1)-y(x)

----

Beklager meget, men blev ikke rigtig klogere af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hej I to... den er jo almindelig lineær a'la folkeskolen!! Hvad stiger den med når x vokser med 1??? skulle vel ikke tilfældigvs være 58.4 :D


Skriv et svar til: Matematik B - "årlige vækst"?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.