Matematik

Differential regning / f '(x)

09. april 2012 af northved (Slettet) - Niveau: B-niveau

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470205&goto=1175848#1175848

spørgsmålet omhandler linket.

Hej.

Jeg er fjernstuderende på Matematik B.

pt er jeg igang med en funktion nøjagtig magen til denne.

Jeg er rigtig meget itvivl hvordan differentialregning udføres..

især leddet hvor f(x) differeres til f '(x), det ses i svar #5 men hopper af hvor "In" bruges. hvorfor?

mvh Mike

Troede indlægget blev opdateret da et nyt svar/spørgsmål ville finde sted


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af nielsenHTX

funktion er

f(x)=e2x-3x

f '(x)=e2x *(2x)'-3=2e2x-3

ln indgår ikke i f '(x) men der skal bruges til at løse ligningen

f '(x)=-1

mathon bruger at ln er den inverse til e så ln(ex)=x


Svar #2
09. april 2012 af northved (Slettet)

f '(x)=e^2x *(2x)'-3=2e^2x-3

Beklager hvis jeg spørger meget dumt, men hvor skal jeg nu bruge 2e^2x -3 ?

jeg er med på f '(x)= -1 viser en hældningskoeffecient på -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om at finde den eller de mulige x-koordinater, hvor grafen for funktionen f(x) = e2x -3x har en tangent med hældningskoefficient -1. Derfor løser man ligningen f '(x) = -1 , der fører til ligningen

2·e2x -3 = -1 , dvs.

e2x = (-1 +3)/2 = 1 , hvoraf

2x = ln(1) = 0 , eller

x = 0


Skriv et svar til: Differential regning / f '(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.