Matematik

hvor meget procentdel udgør af et andet?

10. april 2012 af popcorn81 (Slettet)

Hej.

Jeg skal have fundet ud af hvor meget 43 udgør af 67. Er der nogen som kan hjælpe?

Det er til et statisktikprocent


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af runebak (Slettet)

43/67*100 = procent = 64,179 %

 

:)

 

//R


Svar #2
10. april 2012 af popcorn81 (Slettet)

Jamen vi har os andre procentdele med. Er de meningen når vi plusser alle procentdele sammen at det SKAL blive til 100 % eller må det godt blive over?

 

Fx. i vores undersøgelse havde 43 mennesker købt tøj fra h&M. 58 mennesker fra andet. 6 fra føtex. 6 fra internettet. 6 fra magasin.

Vi prøvede at regne det på den måde, men det blev over 100& når vi plussede det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Her er det jo 43 mennesker osv. - ikke 43 %

Det er KUN, hvis du lægger PROCENTER sammen, du kan forvente, at det giver 100  ;-)


Svar #4
10. april 2012 af popcorn81 (Slettet)

Jamen vi regnede alle tallene om til procent på den måde, og det gav ikke 100% alt ! :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

43/119 = 36,1%

58/119 = 48,7%

6/119 = 5,0%

6/119 = 5,0%

6/119 = 5,0%
-----------------
Ialt         99,8% 

Differencen skyldes afrunding  ;-)


Svar #6
10. april 2012 af popcorn81 (Slettet)

Hvorfor har du divideret med 119 når vi kun havde spurgt 67 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Fordi 43 mennesker + 58 mennesker + 6 mennesker + 6 mennesker + 6 mennesker giver 119 mennesker

Der stod ingen steder, at de lige pludselig var blevet til 67 mennesker . . .


Svar #8
10. april 2012 af popcorn81 (Slettet)

nåår mange tusinde tak, at du har brugt tid på at hjælpe mig og min gruppe! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

;-)


Skriv et svar til: hvor meget procentdel udgør af et andet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.