Matematik

Find rødderne

10. april 2012 af Thomasen2 (Slettet)

Hej sidder fast i en opgave som jeg meget gerne vil have hjælp til.

Et andengradspolynomium f er bestemt ved

f(x)=ax2 +bx+c

Det oplyses, at p(0) = 5 og p'(0) = 3 og at diskriminanten er 49.

a) bestem tallene a, b og c. Jeg har fundet frem til at a=2, b=3, c=5

p(x) = 2·x2 + 3 · x + 5

 

Jeg skal nu finde rødderne.. Hvordan er det nu lige jeg gør det?? Jeg er taget på ferie uden bøger :-(


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2012 af nielsenHTX

det gør man ved at løse ligningen p(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

(-b ± √(b2 - 4ac)) / (2a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der menes sikkert f(0) = 5 og f '(0) = 3 , når nu polynomiet elv er kaldt f(x) .

Men polynomiet f(x) = 2x2 + 3x +5 har ikke diskriminant d = 49. Der gælder i stedet a = -2 .


Skriv et svar til: Find rødderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.