Matematik

Reducering af udtryk

21. august 2005 af Therackoo (Slettet)
Hey.. Jeg ville bare høre om jeg har gjort noget forkert i nedenstående udtryk inden at jeg afleverer det i morgen.

(a-2b)²+(2a+b)²-(a+2b)(a-2b)

a²+2b²-4ab+2a²+b²+4ab-(a²-2ab+2ab-b²)

a²+2b²-4ab+2a²+b²+4ab-a²+2ab-2ab+b²

2a²+4b²

Håber nogen vil se det igennem...

På fårhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

(a-2b)²+(2a+b)²-(a+2b)(a-2b)

er ikke det samme som

a²+2b²-4ab+2a²+b²+4ab-(a²-2ab+2ab-b²)

men er i stedet

a²+4b²-4ab+4a²+b²+4ab-(a²-2ab+2ab-b²)

da f.eks. (2a)^2 = 4a^2

Svar #2
21. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Ok.. mange tak, endnu engang Waterhouse...

Svar #3
21. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Er den rigtige løsning egentlig ikke..:

(a-2b)²+(2a+b)²-(a+2b)(a-2b)

a²+4b²-4ab+4a²+b²+4ab-a²-4b²

4a²+b²

- da (a+2b)(a-2b)= a²-4b²

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2005 af stumpL (Slettet)

du kan jo altid tjekke det ved ta sætte et tal ind på a og b's plads og se om dit resultat giver det samme som det første..

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af xyz (Slettet)

(a-2b)²+(2a+b)²-(a+2b)(a-2b)

= 4a^2+9b^2

Svar #6
21. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#5 Hmm...

Hvordan finder du frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2005 af Duffy

(a-2b)² = a^2+4b^2-4ab

(2a+b)² = 4a^2+b^2+4ab

-(a+2b)(a-2b) = - [a^2 -4b^2] = -a^2 +4b^2

...læg så selv sammen og få

4*a^2+9*b^2



Duffy

Svar #8
21. august 2005 af Therackoo (Slettet)

-(7d-5c)(7d+5c)

- Hvad giver det dette?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

-49d^2+25c^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2005 af Julianne (Slettet)

Hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2005 af Julianne (Slettet)

... der var jeg hurtig. Skal man ikke også gange 7d med 5c og -5c med 7d?

Svar #12
21. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Ok... TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

#11: Jo.

7d*5c = 35cd
-5c*7d = -35cd

Så de to led går ud med hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. august 2005 af Julianne (Slettet)

Nå ja, okay.

Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.