Matematik

Integraler og areal

12. april 2012 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en figur som viser en parabel. Den er 5 m bred og 4,8 m høj.

a) Indlæg på passende vis parablen i et koordinatsystem, og angiv en forskrift for parablen.

Jeg har sat den ind i et koordinatsystem så rødderne er 0 og 5, og toppunktet er (2,5 , 4,8)

Hvordan bestemmer jeg forskriften ud fra det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2012 af OhFortuna (Slettet)

y=a(x-5)(x-0) Toppen er for x=2,5 and y=4,8 ⇒

4,8 = a (2,5-5)(2,5) = a (2,5)2 Løs a.


Skriv et svar til: Integraler og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.