Matematik

En mærkelig og svær opgave

13. april 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har for brug lidt hjælp med denne opgave, jeg har prøvet forskellige ting men den er alt for svær

en funktion er giver ved

F(x)=2x^2-x+1

Løs ligningen f(x)=8

Uden hjælpemidler


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal være omhyggelig med ikke at blande F(x) og f(x) sammen. Man skal løse ligningen f(x) = 8 , dvs

      2x2 -x +1 = 8 ,

der er en 2.-gradsligning i x. Løs den med de sædvanlige metoder, hvormed man løser 2.-gradsligninger. Flyt alle led over på venstre side, og beregn så ligningens diskriminant.


Svar #2
14. april 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Hvordan ville man flytte alle led over på ventre side i denne ligning? har prøvet på papir, men det ser helt forkert ud


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man trækker 8 fra på hver side, så man får

      2x2 -x -7 = 0


Svar #4
14. april 2012 af Maksilkemi (Slettet)

d= 57,  har man så løst den?  eller skal man noget mere?


Svar #5
14. april 2012 af Maksilkemi (Slettet)

dumt spørgsmål vi bruger jo vors -b plusminus sqrtd / 2a

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal jo beregne rødderne i ligningen, i hvilken forbindelse beregningen af ligningens diskriminant er det første skridt.


Svar #7
14. april 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg er kommet frem til 1±kvadratrod57/2a

men man kan jo ikke tag kvadratroden af 57, hvad skal man så gøre? bliver det så bare 1 eller?


Svar #8
14. april 2012 af Maksilkemi (Slettet)

altså man kan da ikke finde kvadratroden af 57 uden hjælpe midler :/ eller ?


Svar #9
14. april 2012 af Maksilkemi (Slettet)

1±7.5/4 :)

Tak for hjælpen, jeg skulle bare lige brug et kickstart 


Brugbart svar (2)

Svar #10
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skriver det eksakte udtryk for ligningens rødder

x = (1 ± √57) / 4


Skriv et svar til: En mærkelig og svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.