Matematik

Trekant! Hjælp!

14. april 2012 af VeganAtheist (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Jeg har den her opgave (se vedhæftede), som jeg har brug for lidt hjælp til.

Jeg har min egen lille mærkelige måde at finde frem til det på, men det vil jeg højst sandsynligt ikke få så mange point for :)

Vedhæftet fil: enopgave.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2012 af nielsenHTX

a) brug cosinusrelationen

b) fx. brug cosinusrelationen til at bestemme en vinkel og brug så vinkelsummen i en trekant.

c) brug sinusrelationen

(skriv evt. din fremgangsmåde hvis du vil hører om den nu også er helt hen i vejret)


Svar #2
14. april 2012 af VeganAtheist (Slettet)

a) Det der irriterer mig er, at BD er skæv ?

Men jeg prøver..

cos(A) = (b2+c2-a2)/2bc ⇔

cos(A)*2bc = b2 + c2 - a2

cos(A)*2bc + a2 = b2+c2

a2= b2+c2-cos(A)*2bc

er det rigtigt?

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. april 2012 af nielsenHTX

#2 betyder bare at trekant ABD er en vilkår trekant.

næsten du mangler lige at tage kvadratroden, ellers er det


Svar #4
14. april 2012 af VeganAtheist (Slettet)

Tak skal du have :)

Sinusrelationen.. er det ikke bare den, hvor at forholdet mellem vinklen og den side der er overfor vinklen, er den samme med alle tre vinkler/sider ? :) 


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. april 2012 af nielsenHTX

#4 en noget upræcis formulering, som ikke er helt rigtig, men tror dog du mener det rigtigt.

sin(A)/a=sinB/b=sin(C)/c eller a/sinA=b/sinB=c/sinC


Skriv et svar til: Trekant! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.