Matematik

differentiering af 3e^x+5x^7

14. april 2012 af mariegrøn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan sige mig, hvad det bliver, når man differntierer 3ex+5x7

 

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2012 af vWinther (Slettet)

Hej Marie!

Differentieringen af ovenstående er som følger:

3ex+35x6

e^x = forbliver den samme når den differentieres

Potensen ganges med de 5x, hvorefter der trækkes en fra i potensen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2012 af peter lind

Du skal bruge at (ex)' = ex og at (xn)' = n*xn-1


Svar #3
14. april 2012 af mariegrøn (Slettet)

Okay tak! :-)
Vil det så sige at man kun fjerner "alm. tal" som fx +3, hvis det står til sidst? HVis du forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2012 af peter lind

Det er ligyldig om tallet står først, sidste eller midt imellem. Det forsvinder ved differentiation hvis det står alene forstået på den måde at det er omgivet af + eller -


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2012 af Andreww (Slettet)

Og det forsvinder netop fordi en konstant har hældningen 0, f.eks y=5, en vandret funktion med hældning 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. april 2012 af SuneChr

# 3     Et led, som ikke er knyttet til en variabel, kaldes en konstant. Kaldes leddet for "3" kan det, uden at forandres,

multipliceres med x0 , som jo er 1, uanset, hvad x er.  Differentiationsreglen  (3·x0) '  =  3·0·x-1 = 0 .


Skriv et svar til: differentiering af 3e^x+5x^7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.