Matematik

Bestemmelse af halveringstykkelsen for blyplader

16. april 2012 af ulrikke1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et problem - jeg skal bestemme halveringstykkelsen for blyplader men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre det!

jeg har indtegne mine informationer i en graf og har fået y = 3499,8e-0,106x.

Hvad skal jeg gøre?

 

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2012 af peter lind

Når du har en graf er det nemmeste at slå ned på en eller anden tykkelse og aktivitet. Dernæst gå hen til den halve aktivitet og  aflæse tykkelsen der. Hvis du vil bruge din formel kan du også løse ligningen 3499,8/2 = 3499,8*e-0,106x. Endelig kan du slå op i din bog eller formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2012 af mathon

 

                          y = 3499,8·e-0,106x

                          (1/2)·3499,8 = 3499,8·e-0,106·

                          (1/2) = e-0,106·

                          ln(1/2) = -0,106·

                          -ln(2) = -0,106·

                           X½ = ln(2) / 0,106


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2012 af hanjohnson

Se hvordan du gør her på frividen.dk http://www.youtube.com/watch?v=Hl3RyRc1Njo

svaret for de tal du har opgivet er ln2/0,106=6,54 mm bly.

Er du i tvivl om rapportskrivningen mener jeg at der ligger et eksempel på en lignende rapport under fysik rapporter på ovenstående hjemmeside.

 

 

 

 

 


Skriv et svar til: Bestemmelse af halveringstykkelsen for blyplader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.