Dansk

Hjælp til Matematik?

16. april 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

 

Beregn rumfanget af en cylinder med disse mål; 

22 cm. højde

48 cm. bredde.

 

V = pi * r2 *

 

Hilsen Adis


Svar #1
16. april 2012 af jihudsif (Slettet)

Please hjælp. hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Hvad mener du m. bredden i cylinderen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Radius r må være halvdelen af bredden og højden har du fået indsæt i formel

 

r=24

h=22

 


Svar #4
16. april 2012 af jihudsif (Slettet)

Ja? 24 gange 22 gange pi?

 

Eller?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Altså hvis man skal tage udgangspunkt i at rektangel har de ovenfornævnte mål, er omkredsen af grundfladen bredden(på rektanglet). Hvis det er sådan ville udregningen se sådan ud:

(48/pi)^2*pi*22=16142,7


Svar #6
16. april 2012 af jihudsif (Slettet)

Er du 100 procent? Sikker?

Det er bare kompliseret på den måde?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. april 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Har du skrevet hele opgaven ind? For det m. bredden kan misforstås. 


Svar #8
16. april 2012 af jihudsif (Slettet)

Ja altså det er en Cylinder der (lægger ned?) den står ikke op!. 

Den er lagt ned. så h = 22 cm

 

Og 48 cm ( det må nok være radius) ved ikke det er svært når jeg ikke kan tegne den! ;(

 

Har lagt et billed! Men der hvor der står (H)= Højde hvis du lægger den ned istedet for at den står oppe! så er det den jeg mener `?

 

Med nu? :) Heheh

Vedhæftet fil:cylinder_ret.png

Brugbart svar (1)

Svar #9
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det giver da ingen mening, at bredden af et rektangel skulle være lig med omkredsen af rektanglet. Hvad der giver mening er, som det er skrevet ovenfor, at cylinderens bredde er lig med dens diameter, altså den dobbelte radius.


Brugbart svar (2)

Svar #10
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

I en cylinder er grundfladen givet som en cirkel.

Derfor finder man grundfladens areal ved at sige r*pi^2 hvilket er arealet på en cirkel. Derefter ganger du med højden.

Det er ligemeget om den ligger ned hopper rundt  i luften eller hvad den gør. Grundfladen er cirklen.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. april 2012 af Flemming1212 (Slettet)

..


Svar #12
16. april 2012 af jihudsif (Slettet)

Så det er: R * pi2 * 48


Brugbart svar (2)

Svar #13
16. april 2012 af Flemming1212 (Slettet)

9#

Tror du har misforstået, hvad jeg mente ..

Et rektangel kan konstrueres til en cylinder. Hvis bredden på rektanglet er 48, så er det da kun muligt at grundfladens omkreds er 48, ik sandt? Jeg svarer hvis det var ift. længden et rektangel, da det m. bredden forvirrer en..


Brugbart svar (2)

Svar #14
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Så ja 24 * 22 * pi bortset fra at du skal have radius opløftet i anden derfor

24 * 22^2 * pi


Brugbart svar (1)

Svar #15
17. april 2012 af Frida96 (Slettet)

#13

Det er korrekt at man kan ''folde'' en cylinder ud, så man ender med et rektangel og to cirkler.

 

Det, der forvirrer, må være, hvad der menes med ''bredden''.

 

Hvis bredden er lig diameteren på grundfladen, må JesperHP's svar være korrekt. 

Men hvis der med bredden hentydes til den ''udfoldede cylindervæg'' (Rektanglen) , vil Flemming1212's svar være korrekt, altså at man først tager bredden på rektanglen (omkredsen af grundflade), finder radius ved at dividere med pi, og derefter udregner cylinderens rumfang.

 

Ummidelbart ville jeg tro, at bredden var diameter, da det giver mest logik i mit hovede.

Men det lader ikke til, at jihudsif selv har styr på det, og det umuliggør jo at finde det rigtige resultat.

 

Det kunne jo godt være en del af opgaven, at man ikke fik oplyst radius, men derimod selv skulle finde den (som Flemming1212 skriver det).

 

Men det kan ikke lade sig gøre at finde det rigtige resultat, hvis man ikke er sikker på, hvilke mål, man har.

 

jihidus; jeg ville foreslå dig at forhøre dig hos din lærer om, hvad der menes med ''bredden'' , hvis det står i opgaven.

 

Du kunne jo f.eks. løse den på begge (Eller alle tre? Du skriver selv på et tidspunkt, at du mener bredden er radius? I såfald kan ''bredden'' jo både være radius, diameter og omkreds) måder, så du viser, at du har taget stilling til opgaven.

 

Hvis du allerede har afleveret, ville jeg da gerne lige høre ad, hvad der mentes med ''bredden''.


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.