Matematik

matematik.

17. april 2012 af xxamandabertelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ville høre om der var nogle som kunne hjælpe med denne her opgave, den er jeg helt blank på.? :(

 

Opg. 8.136 s. 68
 

For en bestemt produktion kan sammenhængen mellem produktionshastigheden og energiforbruget beskrives ved funktionen: c(x)= 5.69*(x-67.2)^(0.5), 67.2 < x < 1050.
Hvor c(x) er produktionshastigheden (målt i kg pr. time), og x er energiforbruget (målt i MJ pr. time).

a) Bestem produktionshastigheden ved et energiforbrug på 420 MJ pr. time, og bestem det energiforbrug, der svarer til, at produktionshastigheden er 130 kr pr. time.

Produktionseffektiviteten j(x), målt i kg pr MJ, er givet ved: j(x)= ((c(x))/(x)), 67.2 < x < 1050. Hvor x er energiforbruget målt i MJ pr. time.

b) Skitsér grafen for j, og bestem det energiforbrug, der giver den bedste produktionseffektivitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af peter lind

a) Beregn c(420) og løs ligningen c(x) = 130

b) aflæs maksimum på grafen


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2012 af nielsenHTX

a) bestem c(420) og løs c(x)=130

b) løs j '(x)=0


Svar #3
17. april 2012 af xxamandabertelsen (Slettet)

Kan det passe at c(420) er 106.87510505258

og at c(x) = 130 er 589.19 ???  :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Præcis  ;-)


Skriv et svar til: matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.