Matematik

bestemmelse af koordinater (vektorregning)

17. april 2012 af julle725 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg sidder og kæmper lidt med en opgave som lyder som følger:

"En rombe er en firkant, hvor alle sider er lige lange. I enhver rombe står diagonalerne vinkelret på hinanden og halverer hinanden. I romben ABCD er A(6,4) og B(9,8). Desuden er BC parallel med x-aksen. Bestem koordinaterne til C og D samt til diagonalernes skæringspunkt"

Jeg håber nogle kunne hjælpe med, hvordan jeg skal gribe denne opgave an, og hvilke formler der skal bruges.

På forhånd tak,

Hilsen Julie :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Siden AD er parallel med siden BC og derfor også parallel med x-aksen. Punktet C har derfor koordinatsættet

C(c,8) og punktet D har koordinatsættet D(d,4). Bestem nu c og d, så at |AB| = |BC| = |CD| = |AD| .

Koordinaterne til diagonalernes skæringspunkt M kan findes som middelværdier af punkterne A og C's koordinater, aller af punkterne B og D's koordinater.


Svar #2
17. april 2012 af julle725 (Slettet)

Tak for svaret!

Jeg er nu stadig lidt i tvivl omkring hvordan kommer videre, og bestemmer c og d. Hvilken formel skal man nu bruge, sådan at vi ikke har mere end en variabel?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem først længden |AB| . Ligningen |AD| = |AB| giver da en ligning til bestemmelse af coordinaten d, og ligningen |BC| = |AB| giver en ligning til bestemmelse af koordinaten c.

Da punkterne B og C har samme y-koordinat, er det klart, at forskellen i B's og C's x-koordinater må være lig med |AB|. Tilsvarende er det klart, at forskellen i punkterne A's og D's x-koordinater må være lig med |AB|.


Skriv et svar til: bestemmelse af koordinater (vektorregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.