Fysik

newton

17. april 2012 af Stjernen999 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hjælp, hvordan løses denne opgave:

en flyvemaskine har massen 368 ton. Den skal starte fra en startbane der er 980 m lang, og for at komme i luften skal den op på 125 km/h. Hvor stor en kraft skal flyets motorer påvirke flyet med, når der ses bort fra luftmodstand og friktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem størrelsen af den konstante acceleration a, der er nødvendig for at bringe et objekt fra hvile til en fart på v = 125km/h over strækningen s = 980m. Den nødvendige kraft er da F = m·a , hvor m er flyets masse.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. april 2012 af placebo321 (Slettet)

Benyt

v2 - v02 = 2 * a * (s - s0)

hvor s0 = 0 m og v0 = 0 m/s

Ved isolering fås

a = v2/(2 * s)

Dvs. kraften bliver ifølge Newtons 2. lov

F = m * a = m * v2/(2 * s) = 368 * 103 kg * (125/3,6 m/s)2 / (2*980 m) = 2,26 * 105 N = 226 kN


Svar #3
17. april 2012 af Stjernen999 (Slettet)

Super, tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.