Matematik

tagenter til grafen for f

18. april 2012 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved 

f(x) = x4+2x3

Jeg har bestemt monotoniforholdene, og manger nu at angive en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for f.

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

For hver af løsningerne til ligningen f '(x0) = 0 er ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) jo

      y = f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af frhane (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af nielsenHTX

du har så løst f '(x)=0 som gælder for x1 og x2 som er de eneste steder hvor der er vandrette tangenter 

så y=x1 og y=x2

 


Svar #4
18. april 2012 af gym99 (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Jeg har løst f'(x)=0, hvor jeg fik x1 til at være -3/2 og x2 til at være 0. Hvad er det næste jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Udregn f(x) for de to x-værdier. Den ene tangent har så ligningen y = f(x1) , mens den anden tangent har ligningen y = f(x2) , se #1. Den sidste del af svaret i #3 er ikke korrekt.


Svar #6
18. april 2012 af gym99 (Slettet)

Hvordan regner jeg f(x) ud for de to x-værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at indsætte hver af de fundne x-værdier i forskriften for f(x).


Svar #8
18. april 2012 af gym99 (Slettet)

Da jeg fik x1 til at være -3/2 og x2 til at være 0, er ligningen til tangenten

-1.5*4+2*03 = -5.06 ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Der er tale om to tangenter.

Den ene tangent er vandret og går gennem punktet (0 , f(0)) , og den anden tangent er vandret og går gennem punktet (-3/2 , f(-3/2)) . Man skal derfor udregne de to værdier f(0) og f(-3/2). De to tangenters ligninger er så

y = f(0)    og     y = f(-3/2) .

Udregn nu f(0) og f(-3/2) ved hjælp af forskriften for f(x) .


Skriv et svar til: tagenter til grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.