Matematik

Kuglens ligning

19. april 2012 af Mamic2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Dette er kuglens ligning, men hvordan omskriver jeg denne og bestemmer hhv. centrum og radius for kuglen?

(x^2+y^2+z^2)/9-9= 0

 

Mange tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. april 2012 af mathon


                              (x2 + y2 + z2)/9  - 9 = 0

                              (x2 + y2 + z2)/9  = 9

                              x2 + y2 + z2 = 81

                              x2 + y2 + z2 = 92

 

                              (x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2 = 92                til samnneligning med
grundligningen
                              (x-a)2 + (y-b)2 + (z-c)2 = r2

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2012 af mathon

 

     samnneligning   --->   sammenligning


Skriv et svar til: Kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.