Matematik

hvordan løses denne ligning? (-3x1 = 0

19. april 2012 af Nadi02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hei

Jeg sidder og er igang med en matematik opgave er stoppet op ved denne ligning:

(-3x + 6)⋅√ x +1 = 0

håber i vil hjælpe mig med at løse denne ligning

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af mathon

             

                    (-3x + 6)⋅√ x + 1 = 0                       x≥0

                    √(x)((-3x + 6)⋅√ x + 1) = 0

                    (-3x + 6)⋅x + √ x = 0

                    -3x2 + 6x = -√(x)

                    (-3x2 + 6x)2 = (-√(x))2

                    9x4 - 36x3 + 36x2 = x

                    9x4 - 36x3 + 36x2 - x = 0

             solve(9x^4 - 36x^3 + 36x^2 - x = 0,x)

         

               

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af Andreww (Slettet)

Eller på en anden måde: (vedhæftet)

Vedhæftet fil:3.grads polynomie.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2012 af mathon

eller hvis opgaven skal læses

                    (-3x + 6)⋅√(x +1) = 0                    x≥-1

                   ((-3x + 6)⋅√(x +1))2 = 0

                   (-3(x-2))2·(x+1) = 0

                   9(x-2))2·(x+1) = 0

                         x = -1   v   x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. april 2012 af mette48 (Slettet)

#3 hvorfor bruger du ikke 0-regelen i første linie?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. april 2012 af mathon

det har du - #4 - helt ret i

                             (-3x + 6)⋅√(x +1) = 0                    x≥-1

                             -3(x - 2)⋅√(x +1) = 0                    x≥-1

          

        


Svar #6
19. april 2012 af Nadi02 (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen :-) det er nogle gode svar 


Skriv et svar til: hvordan løses denne ligning? (-3x1 = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.