Matematik

Funktioner

19. april 2012 af mott94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med dette ? 

jeg har matematik på B niveau på Htx

Der er givet følgende funktion
f(x) 0 -2x2 + 4x + 10,5
a) Parablens symmetriakse og toppunkt.
b) Parablens skæringspunkt med y-aksen.
c) Parablens eventuelle skæringspunkt med x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2012 af mathon

       

       f(x) = -2x2 + 4x + 10,5

a)

symmetriaksen er
                linjen                    x = -b/(2a) = -4/(2·(-2)) = -4/(-4)
                                            x = 1

 

b)

                                           (0;c) = (0 ; 10.5)

 

c)
                                          -2x2 + 4x + 10,5 = 0

                                          (-1.5 ; 0)     (3.5 ; 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af nielsenHTX

a) en parabel er symmetrisk omkring toppunktet så løs f '(x)=0

b) bestem f(0)

c) løs f(x)=0


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.