Matematik

trigonometri

21. april 2012 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en retvinklet trekant er vinkel A: 31,5 grader

vinkel B: 58,5 grader

og længde c: 10,3

hvordan finder jeg længden AC?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. april 2012 af SuneChr

Der er to muligheder for at beregne |AC|

1)   cos A = |AC| / |AB|

2)   sin  B = |AC| / |AB|

Der gælder,  sin (90o - u) = cos u

og                 cos (90o - u) = sin u


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.