Fysik

Fysik opgave Türanor

21. april 2012 af marieRH (Slettet)

Hej alle, det ville være mig en stor hjælp hvis i kunne hjælpe mig med denne opgave, er lidt forvirret.

Türanor er et solcelledrevet skib. Energien til skibet produceres af 38000
solceller.

Solcellerne på Türanor har et samlet areal på 536 m2, og de kan levere en maksimal
elektrisk effekt på 93,5 kW. Den maksimale effekt leveres, når den indstrålede
solintensitet er 930 W/m2.

a) Beregn solcellernes nyttevirkning.


Energien fra solcellerne kan lagres i et stort batteri, der fuldt opladet indeholder
energien 4,7 GJ. Energien fra batteriet bruges som energiforsyning i tilfælde af
manglende solskin. Türanors motorer omsætter energi med effekten 20 kW, når skibet
sejler med farten 14 km/h.

b) Vurdér, hvor langt Türanor kan sejle med farten 14 km/h udelukkende ved
hjælp af et fuldt opladet batteri.

 

På forhånd rigtig mange gange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2012 af peter lind

a) leveret effekt/solens effekt

b) Brug P*t = E    P effekten, t tiden, E energien


Svar #2
21. april 2012 af marieRH (Slettet)

solens effekt er det solarkonstanten 1.367 W/m^2?


Svar #3
21. april 2012 af marieRH (Slettet)

så regnestykket altså er (93.5*10^3W)/1.367W/m^2 = 68398m^2?

men er nyttevirkningen ikke enhedsløs?


Svar #4
21. april 2012 af marieRH (Slettet)

 og opgave b er bare?

eller har jeg misforstået noget?

4,7*109/20,103=235000

omregning til m/s

14 km/h/3,6=3,8888888 m/s

s=235000s*3,88888888 m/s=913888,9 m

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2012 af peter lind

a) Det er ikke solarkonstanten du skal have fat i men hvormeget energi solen leverer til lige netop de solceller, der er på skibet.

b) Jeg ved ikke hvorfra du får de noget mystiske tal du bruger. Du skal bruge formlen i #1 til at finde hvor lang tid skibet kan sejle på en fuld opladning. Ganger du den på hastigheden får du den distance skibet kan sejle med fuld opladning og med den pågældende fart


Svar #6
21. april 2012 af marieRH (Slettet)

hovsa, mente også 4.7*10^9J/20*10^3W


Svar #7
21. april 2012 af marieRH (Slettet)

jeg er helt tabt lige nu-.-'


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. april 2012 af peter lind

Udregningen i #6 giver tiden.

Hvad forstår du ellers ikke ?


Skriv et svar til: Fysik opgave Türanor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.