Kemi

Oxidationstal af ethanol

21. april 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

ethanol = CH3CH2OH

 

Hvis man kigger på dette, er ladningen 0, så oxidationstallene skal tilsammen give 0.

 

Jeg fået oxidationstal til at være

 

                              -I

                CH3  -  CHOH

 

da

H+ H = +3

O = -2

Dette giver +1

Så dermed må C = -I

 

Bemærk, at CH3 slet ikke inkluderes i oxidationstalfordelingen... er dette en forkert ting at gøre? 


Svar #1
21. april 2012 af denis123 (Slettet)

BEMÆRK: Dette er oxidation af alkoholer, så derfor er det (tror jeg) C'et i CH2OH som er det afgørende, da CH3 ikke er bundet til noget OH... igen.. kan dette bekræftes?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2012 af mathon

    Ja

                                       -1                                   +1                               +3
                                    R-CH2OH  +   [O]   --->   R-CHO   +   [O]   --->   R-COOH


Skriv et svar til: Oxidationstal af ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.