Matematik

Nulpunkter (rødder) i p

22. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

2x2 + x - 1 = 0 får rødderne x = -1 ∨ x = 1/2, men når jeg gør det uden cas, får jeg:

d = b2 - 2ac

   = 12 - 2·2·(-1)

   = 5

x = (-b ± √d)/2a

   = (-1 ± √5)/4

x = 0,309017 ∨ x = -0,809017 

 

Hvad er fejltagelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af mathon

 

                           d = b2 - 4ac


Skriv et svar til: Nulpunkter (rødder) i p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.