Matematik

Længden af side i trekant

22. april 2012 af guzbak

Jeg er dybt i tvivl omkring vedhæftede opgave.

Vedhæftet fil: trekant mat.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af mathon

 

                                  |EC| / |AC|  =  |CD| / |BC|

hvoraf

                   |EC|  kan beregnes        

                                 


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan se fra tegningen at  |CE| = |CB|+|BE|

Og så er forholdet mellem ensliggende sider i ensliggende trekanter identiske.

Iøvrigt er E = A og det er retvinklede trekanter. Du kan bestemme vinkel A fra definitionen på tangens:

tan(A) = tan(E) = |CB| / |AC|

Så brug en af metoderne :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2012 af AskTheAfghan

Benyt, at

|AC| / |BC| = |EC| / |CD|

og |BE| = |EC| - |BC|


Svar #4
22. april 2012 af guzbak

hov..

prøver lige :D

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #5
22. april 2012 af guzbak

Giver det 48?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2012 af AskTheAfghan

#5

Ja, |EC| = 48.

Beregn nu |BE| = |EC| - |BC|


Svar #7
22. april 2012 af guzbak

18? :D .. 
Tak for hjælpen til jer alle!

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Længden af side i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.