Matematik

Differentiering

23. april 2012 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

skal differentiere denne ligning:

f(x)=x^4+4/x,      x>0
f^' (x)=(?x^4)'+(4/x)?^'
f(x)=?4x?^3+((0*x-4*x)/x^2 )
f(x)=?4x?^3-3x/x^2

mit spørgsmål er om jeg har gjort det rigtigt? og om hvordan og hvilket cas-værktøj jeg kan bruge til at bringe den fra en tredjegradsligning til en andengradsligning?

Håber der er en eller flere som kan hjælpe mig videre :)

Har også vedhæftet min ligning i et word dokument, da den længere oppe ikke er så nem at læse :)

Vedhæftet fil: opg1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af YesMe (Slettet)

I filen fra 3. linje har du glemt at sætte mærke på f'et. Og den sidste linje, skal har du skrevet - 3/x2 istedet for -4/x2.

En anden måde:

f(x) = x4 + 4/x = x4 + 4x-1

f '(x) = 4x3 + -4x-2 = 4x3 - 4/x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2012 af DrNielsen

Husk at den differentierede funktion hedder f ' (x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Der er tale om at differentiere en funktion, ikke en ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Lav alle led om til formen a*xn

Husk 1/x = x-1

Når du differentierer ganger du med potensen, og trækker 1 fra potensen... f.eks.

x5    bliver til    5x4 .  Lær denne ene simple formel udenad!


Svar #5
23. april 2012 af prutprut (Slettet)

okay tak ..

men hvordan kommer jeg så videre fra den trejdegradsligning?

Skal jeg ikke bruge et cas-værktøj for at komme videre? ved bare ikke hvordan man gør

skal næst efter lave monotoniforhold og ekstrema ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvilken 3.-gradsligning taler du om?

For at undersøge monotoniforhold og finde ekstrema, skal man løse ligningen f '(x) = 0 .


Svar #7
23. april 2012 af prutprut (Slettet)

er det her ikke en trejdegradsligning: 4x^3 - 4/x^2

ellers fatter jeg intet

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er en funktion, ikke en ligning, og det er ikke et 3.-gradspolynomium.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.