Fysik

Hvilken enhed?

23. april 2012 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Hej

ρ =(1,9001*0,029 kg/m^3) / (?21,5^-6 m^3] *8,31 (Pa*m^3)/(mol*K)*293,15 K)

Det giver 0,000424436

Hvad kommer enheden til at være?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke selv prøvet at gange enhederne ud?

kg·m-3/(Pa/mol)


Svar #2
23. april 2012 af Jegvedingenting

#1

Jo, da. min tanke lå også på kg/m^3/(Pa/mol)

, men ville være sikker.

Hvis jeg skal beregne afvigelsen af luftens densitet med tabelværdien på 1225 kg/m^3 og ovenstående tal, hvordan ville det så se ud? De skal jo have samme enhed?

Skal jeg så gange 0,000424436 med 100 000 eller 1 million for at Pa går ud?


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis det fundne tal skal forestille at være dit eksperiments bud på luftens densitet, er der jo langt. Enhederne passer ikke, og talværdien er jo helt hen i vejret.

Pa er en enhed for tryk. Den forsvinder da ikke ved at gange med en dimensionsløs konstant.


Svar #4
23. april 2012 af Jegvedingenting

#3

Ja, det skal det desværre. Men ovenstående tal i formlen er anderledes fra dem jeg faktisk fik. Men kan godt se at du har fuldstændig ret, men ved bare ikke hvorfor, når alle mine tal er korrekte..

jeg ved ikke hvad fejlkilden er, siden afvigelsen er SÅ stor..


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der må jo være noget grundlæggende galt et sted, siden du ender med sådan en enhed for noget, der burde være en densitet.


Svar #6
23. april 2012 af Jegvedingenting

#5

Jeg tror hellere ikke det grafen, hellere ikke den svingende trykmåle kan have givet denne total store afvigelse... Vil du have hele dokumentet, så du evt. kan se det bedre for dig? Kan sende via mail, hvis du har lyst?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej tak. Jeg tror du lærer mere ved selv at forklare situationen med dine egne ord.


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. april 2012 af mathon

     formlen er
                                                     ρ = P·M / (R·T)

    som enhedsmæssigt
    på højre side
    giver
                                                        Pa·(kg/mol) / (Pa·m3/(mol·K) · K) = kg/m3

                                                       

da
         J = N·m = (N/m2)·m3 = Pa·m3

                                                  
 


Svar #9
23. april 2012 af Jegvedingenting

#7

Tja, skal jeg komme med et par opklarende ord? Helt præcist og kort...  for en allersidste gangs skyld.


Brugbart svar (2)

Svar #10
23. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvad er de ?21,5^-6 m^3    ??

Skal der stå 21.5*10^-6     ???

 

...luftens densitet med tabelværdien på 1225 kg/m^3..... rimelig tung luft !!!!


Svar #11
23. april 2012 af Jegvedingenting

#10

Se indbakke.


Brugbart svar (2)

Svar #12
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Den er så tyk, at man må skære sig igennem.


Svar #13
23. april 2012 af Jegvedingenting

Jeg tror jeg ved at få opklaret problemet gutter!!!

2 sec.

i linket her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1181186

1) Hvad er tabelværdien for luftens densitet ved 20 grader?

2) 21.5*10^-6 er korrekt, rigtig godt set af dig singlefyr! Virkelig godt.

Besvares spm 1 er problemet snart løst.

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
23. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

ρ =  _____ Pa * 0,029 kg/m^3 / (8,31 Pa*m^3/(mol*K)*293,15 K)  =  _______kg/m3

vægt = 21,5 * 10^-6 m3 * _____ kg/m3  =  ______kg


Skriv et svar til: Hvilken enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.