Matematik

ligning: (x-1)(x+3)^7=0

24. april 2012 af cdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som sagt, skal jeg løse ligningen: (x-1)(x+3)^7=0.

 

Jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte? Håber der er nogen der kan give mig et hint, uden at give mig svaret, så jeg selv kan løse opgaven :-)

På forhånd, tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
24. april 2012 af NejTilSvampe

Brug nulreglen.


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. april 2012 af nielsenHTX

brug nulreglen så

(x-1)(x+3)^7=0. for (x-1)=0 eller (x+3)=0


Svar #3
24. april 2012 af cdrengen (Slettet)

Mange tak skal i have :)


Svar #4
24. april 2012 af cdrengen (Slettet)

Men skal man så sige: 

 

(x-1)(x+3)^7=0

x-1=0 v x+3= 0

x=1 v x=-1 

 

Eller hvad skal jeg sige? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. april 2012 af nielsenHTX

#4 ja, men du skal lige løse de 2 ligninger rigtigt...

x+3= 0 ⇒x≠-1


Svar #6
24. april 2012 af cdrengen (Slettet)

Hov, skrivefejl. Jeg mente sådan set; 

 

x=1 v x=-3 


Er det korrekt nu?


Brugbart svar (2)

Svar #7
24. april 2012 af nielsenHTX

#6 ja meget bedre:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2013 af tpasquali (Slettet)

er ligningen så løst?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2013 af nielsenHTX

#8 ja hvis du kombinere #2+4+6...


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2013 af tpasquali (Slettet)

Har du noget imod at uddybe? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2013 af nielsenHTX

#10

(x-1)(x+3)7=0   bruger nulreglen (#2)

x-1=0 eller x+3=0   de løses hver for sig (er gjort over 2 forsøg i #4 og #6)

x=1 eller x=-3

(husk at ∨=eller hvis du heller vil bruge det tegn)


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2013 af tpasquali (Slettet)

Godt, det var også det jeg tænkte! Men jeg var i tvivl om hvorvidt netop dette resultat ( x=1 eller x=-3) var tiltrækkeligt.

Tak, for din tid!


Skriv et svar til: ligning: (x-1)(x+3)^7=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.