Matematik

liniær funktion

23. august 2005 af axell (Slettet)
jeg skal vise at f(x)=(x-2)^3+6x^2-x^3
er en liniær funktion.

jeg gør:
x^3-8+6x^2-x^3

f(x)=6x^2-8

Det er da ikke en liniær funktion.

Hvad mangler jeg at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du får heller ikke ganget parantesen rigtigt ud - (x-2)^3 er ikke det samme som x^3-2^3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2005 af Duffy

Din udregning er ikke korrekt.

Det skal give

12x-8

...som er lineær.



Duffy

Svar #3
23. august 2005 af axell (Slettet)

Ok tak. Havde lige glemt den der med kvadratet på en toleddet størrelse :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2005 af Doven stræber (Slettet)

(a-b)^3=a^3-b^3-3a^2*b+3a*b^2

Skriv et svar til: liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.