Tysk

Tysk mundtlig eksamen 9. klasse

25. april 2012 af Hansen26 (Slettet)

Hej :)

Jeg har været så utrolig heldigt at trække tysk. Og med mit ekstraordinære talent for at være UFATTELIG dårlig til tysk, føler jeg, at jeg lige nu er ude at skide....

Så jeg vil lige høre hvor høje kravene er til eksamen. HVad skal man kunne? Er der nogle, der kan komme med et eksemple på et spørgsmål, som de har trukket? 

 

På forhånd mange tak! 

- Mhk


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2012 af hanus01 (Slettet)

Altså mundtlig tysk er faktisk ikke lige så slem som skriftlig, da du ikke bliver bedømt så meget på grammatikken i det skriftlige, og det tæller rigtig meget. Da det er du skal kunne finde ud af at bruge de rigtig kongruenser og ikke lave kasus-fejl osv. Hvis bare du læser godt op, altså læser alle de tekster du har været igennem i faget tysk. Og bare forbereder dig rigtigt. så skal du nok bestå. Sproget tysk er jo meget til forveksling meget med dansk, kan man sige. Hvis du bliver i tvivl midt i eksamen om et ord, så bare prøv at lad vær med at få det til at lyde usikker, bare få det til at se ud som om, det du siger er det HELT rigtige, selvom du tvivler inderst inde! :-) Spørgsmålene er forskellige fra tekster til tekster. Det kan fx. være et spørgsmål om, hvad handlede teksten om i grundtræk, eller bare noget i den retning, eller hvad din mening er mht. til teksten. Så længe du bare har læst og forberedt dig i de tekster i har været igennem, skal du nok bestå. Og forresten bliver du heller ikke bedømt hårdt på om du laver fejl mht. die, der, das osv. hvis du skal op i mundtlig tysk, det gælder om at snakke så meget tysk som muligt, og gøre sit bedste. 
 

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2012 af Josefine4

Vil bare lige hilse og sige, at du ikke er den eneste, som er så HELDIG at skulle op i tysk mundtlig. Men hvis man skal se lidt positivt på det, er jeg "glad" for at det blev tysk mundtlig og ikke skriftlig, for som #1 også siger, bliver der slet ikke stillet så høje krav til eleven, når det er mundtlig :-)


Svar #3
25. april 2012 af Hansen26 (Slettet)

Mange tak for svaret! :)

Men jeg tænker bare på: Vi skal forberede 5 minutter, hvor vi skal snakke om selvvalgt emne. Derefter får vi et spørgsmål. Men som jeg har forstået det, så er det ikke et spørgsmål til en bestemt tekst, men derimod et spørgsmål til en af vores hovedemner. Men det er vel forskelligt :)

Men igen: Mange tak for svaret :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. april 2012 af Josefine4

#3 der er 4 overemner (er der hvert fald ved os) og ud fra dem har du valgt et af overemnerne, hvor du efterfølgende vælger et underemne, som du vil fortælle om i 5 min ud fra din disposition. Så er der 3 overemner tilbage hvor du, når du har snakket i 5 min, trækker et prøvespørgsmål indenfor et af de andre emner. Der vil sammen med spørgsmålet være billeder og henvisning til opgivne tekster/film, som du så skal relatere til :-) derefter besvarer du kort spørgsmålet, hvorefter resten af prøven foregår som en samtale omkring spørgsmålet – 8-10 min..


Svar #5
25. april 2012 af Hansen26 (Slettet)

Jeg ville nu hellere have haft skriftligt :) Den har jeg vist, at jeg sagtens kan klare. Jeg er derimod på bar bund, når det kommer til at skulle formulere sig.


Skriv et svar til: Tysk mundtlig eksamen 9. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.