Tysk

Hjælp til rettelse af dansk-tysk oversættelse

25. april 2012 af engelbrecht94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen som ved hjælpe mig med at finde fejl i min oversættelse, nedenunder?

 

1. Brevet er her allerede; - det ligger der.
Der Brief ist hier schon; - er liegt da.

2. Demonstrationen var ulovlig(gesetzwidrig), men politiet stoppede den ikke.
Die Demonstration war gesetzwidrig, aber die Polizei machen sie nicht Halt. 

3. Eva lagde æblet væk, fordi det var råddent.
Eva legte der Apfel weg, weil er faul war.

4. Mødet(Sitzung f) kedede mig frygteligt; det havde allerede varet længe.
Die Sitzung ödete mich furchtbar an; sie hatte schon dauert lange.

5. Demonstrationen chokerede regeringen, fordi den ikke havde forventet demonstrationen.
Die Demonstration schockierte die Regierung, weil sie nicht die Demonstration erwarten hatte.

6. Han barberede skægget (Bart m) af (ab), fordi det var for langt.
Er rasierte den Bart ab, weil er zu weit war.

7. Uret er helt nyt; jeg har lige købt det.
Die Uhr ist ganz neu; ich habe gerade kaufte sie.

8. Motoren røg(qualmen), fordi den var for varm.
Der Motor qualmt, weil er zu warm war.

9. Har du set min kuglepen? Den er væk.
Hast du mein Kugelschreiber sehen? Er ist weg.

10. Har du fortalt dem sandheden?
Hast du sie die Wahrheit erzählt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. april 2012 af MBaza (Slettet)

1. es liegt da.

2. er det ikke en bisætning den sidste? For skal du tage 'machen' til sidst.

3. es faul war.

4. er det ikke en bisætning den sidste? For skal du tage 'hatte' til sidst. Det hedder hedder også hattet, når det er 3. pers. ental. datid.

6. es igen i stedet for er

7. ich habe gerade es gekauft. (Mener jeg)

8. ES igen i stedet for er.

9.Hast du mein Kugelschreiber gesehen?

10. Der er også noget galt, med den sidste, men har ikke tid til at rette. 
 

ps. går i 9. ved ikke lige med dig. Men vi har en ret god tysklærer, så jeg er ret sikker.


Svar #2
25. april 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Tror ikke det er helt korrekte rettelser MinnaBabazadeh.

Er der nogle andre som kan hjælpe. I min tysk bog står der at det skal være "er" alle de steder Minna siger det hedder "es" det er jo alle henvisninger til hankøn-ord.


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. april 2012 af Tyskfødt (Slettet)

1. Brevet er her allerede; - det ligger der.
Der Brief ist hier schon; hier - er liegt da.

2. Demonstrationen var ulovlig(gesetzwidrig), men politiet stoppede den ikke.
Die Demonstration war gesetzwidrig, aber die Polizei stoppte sie nicht machen sie nicht Halt.

3. Eva lagde æblet væk, fordi det var råddent.
Eva legte den Apfel weg, weil er faul war.

4. Mødet(Sitzung f) kedede mig frygteligt; det havde allerede varet længe.
Die Sitzung ödete mich furchtbar an; sie hatte schon (zu) dauert lange gedauert

5. Demonstrationen chokerede regeringen, fordi den ikke havde forventet demonstrationen.
Die Demonstration schockierte die Regierung, weil sie nicht die Demonstration nicht erwartet hatte.

6. Han barberede skægget (Bart m) af (ab), fordi det var for langt.
Er rasierte den Bart ab, weil er zu weit  lang war.

7. Uret er helt nyt; jeg har lige købt det.
Die Uhr ist ganz neu; ich habe sie gerade gekauft e sie.

8. Motoren røg(qualmen), fordi den var for varm.
Der Motor qualmte, weil er zu warm war.

9. Har du set min kuglepen? Den er væk.
Hast du meinen  Kugelschreiber gesehen? Er ist weg.

10. Har du fortalt dem sandheden?
Hast du sie ihnen (=dativ) die Wahrheit erzählt?


Svar #4
25. april 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Tak, jeg forstår ikke helt 7 og 10. kan du beskrive det lidt nærmere? :) Tak


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. april 2012 af Tyskfødt (Slettet)

7. Uret er helt nyt; jeg har lige købt det.
Die Uhr ist ganz neu; ich habe sie ( = die Uhr) ( = akkusativ) gerade gekauft         habe ....... gekauft    = førnutid

10. Har du fortalt dem sandheden?
Hast du sie ihnen (=dativ) die Wahrheit erzählt?  Undskyld, jeg glemte at strege "sie" over.

 

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af dansk-tysk oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.