Matematik

Funktioner

25. april 2012 af mott94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet 3 funktioner.


a(x) = 2x - 15, b(x) = -x + 3  og  c(x) = x + 1

 

Bestem en regneforskrift for højden på siden a

hvordan skal jeg gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

en trekant... find de tre skæringspunkter. Brug herefter afstandsformlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om, at de tre sidelængder i en trekant afhænger af en parameter x.

Man kan for eksempel benytte Herons formel til at beregne trekantens areal T som funktion af x og så benytte, at

T(x) = (1/2)·a(x)·ha(x) ,

hvorfor

ha(x) = 2·T(x)/a(x) .

Som forberedelse til benyttelse af Herons formel, ser vi, at

s = (a + b + c)/2 = (2x -11)/2 = x -(11/2) ,

s - a = -x + (19/2)

s - b = 2x -(17/2)

s - c = -(13/2) ,

T(x) = [ s(s-a)(s-b)(s-c) ]1/2 = [ (x -11/2)(-x +19/2)(2x -17/2)(-13/2) ]1/2

                                                


Svar #3
25. april 2012 af mott94 (Slettet)

det forstod jeg ikke


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.