Matematik
Hjælp til geometri
23. august 2005 af
Kringle (Slettet)
Hey..
Jeg behøver hjælp til tre opgaver. Så hvis du er et matematik geni eller bare har forstand på geometri ville det være vildt cool hvis du gad hjælpe mig lidt!
Jeg sender opgaverne i en email, så giv mig venligst din email-adresse!
På forhånd tak!
Jeg behøver hjælp til tre opgaver. Så hvis du er et matematik geni eller bare har forstand på geometri ville det være vildt cool hvis du gad hjælpe mig lidt!
Jeg sender opgaverne i en email, så giv mig venligst din email-adresse!
På forhånd tak!
Svar #1
23. august 2005 af stuvx (Slettet)
Har du nogen ideer om, hvilket niveau sådan cirka, dine opgaver befinder sig på?
Måske lidt om, hvad de handler om.
Geometri er jo mere end bare en retvinklet trekant :)
Måske lidt om, hvad de handler om.
Geometri er jo mere end bare en retvinklet trekant :)
Svar #2
23. august 2005 af Kringle (Slettet)
You've got a point.
c niveau.
Opgaverne er fra bogen "Vejledende opgaver for naturfag 2002"
c niveau.
Opgaverne er fra bogen "Vejledende opgaver for naturfag 2002"
Svar #3
23. august 2005 af Kringle (Slettet)
Opgave 1.
Ved at måle længden s af skyggen bag en lodret stillet pind med en længde, kan man bestemme solens højde v på himlen.
Bestem solens højde, når længden af skyggen bag en 1000 mm lang pind er 662mm. FACIT = 56,50 grader
Denne skyggelængde er målt i Aalborg ved middagstid på det tidspunkt af året, hvor solen står højest på himlen (ved sommersolhverv). Solens højde v på dette tidspunkt afhænger af stedets breddegrad b, idet der gælder v = 113,5 grader - b.
Svendborg ligger ved breddegraden 55,1 grader.
Beregn skyggelængden ved middagstid bag en 1000 mm lang lodret pind i Svendborg, når solen står højest på himlen (ved sommersolhverv).
Ved at måle længden s af skyggen bag en lodret stillet pind med en længde, kan man bestemme solens højde v på himlen.
Bestem solens højde, når længden af skyggen bag en 1000 mm lang pind er 662mm. FACIT = 56,50 grader
Denne skyggelængde er målt i Aalborg ved middagstid på det tidspunkt af året, hvor solen står højest på himlen (ved sommersolhverv). Solens højde v på dette tidspunkt afhænger af stedets breddegrad b, idet der gælder v = 113,5 grader - b.
Svendborg ligger ved breddegraden 55,1 grader.
Beregn skyggelængden ved middagstid bag en 1000 mm lang lodret pind i Svendborg, når solen står højest på himlen (ved sommersolhverv).
Skriv et svar til: Hjælp til geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
