Matematik

Vektor

26. april 2012 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med disse opgaver?
Kan virkelig ikke finde ud af vektor regning.
Nogen der gider forklare mig hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen ab = 0

b) Løs ligningen âb = 0

c) Benyt formlen for en vektors længde til at beregne |a| .

d) Find minimum for |b|2 = bb som funktion af t .

I opgaven er a = (3;-1) og b = (t-2 ; t+3) , hvor t er et reelt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af peter lind

a) brug at a og b står vinkelret på hinanden når a·b=0

b) Brug at de er parallelle hvis deres determinant er 0

c) Brug at |a| = kvrod(ax2+ay2)

Find b2 som funktion af t og minimer denne funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af nielsenHTX

a) de er ortogonalle når a•b=0

b) de parallelle når â•b=0

c) |a|=√(a12+a22)

d) løs så |a|>|b|


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Spørgsmål d) skal nok forstås sådan, at man skal finde den værdi af t, for hvilken |b| er mindst mulig. Du har fortolket det således, at man skal finde værdier af t, for hvilke |b| er mindre end |a| . Den version af opgaven har i øvrigt ingen løsninger , da |b| > |a| for alle t .


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2012 af nielsenHTX

#4

enig, efter og have læst opgaven igen


Svar #6
26. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Kan i prøve mig et eksempel på a?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt formlen for skalarproduktet af to vektorer til at udregne ab , sæt udtrykket lig med 0, og løs ligningen i t.

ab = (a1 ; a2) • (b1 ; b2) = a1·b1 + a2·b2


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.