Matematik

Cirklens ligning

27. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Hej jeg har løst opgave a og har fået skæringspunkterne (-4,-1) og (4,3) men jeg er tvivl om hvordan jeg skal lave opgave b og kan ikke finde en lignende opgave i mine bøger.

Dette kunne være lækker med et hint eller en hjælpende hånd, så jeg kan komme i seng. :) HEJHEJHej :)

Vedhæftet fil: Billede 2.png

Svar #1
27. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Den rigtige opgave er her. :)

Vedhæftet fil:Billede 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til cirklen med ligningen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

i punktet (x0 , y0) har ligningen

(x0 - a)·(x - x0) + (y0 - b)·(y - y0) = 0 .

Vektoren (x0 - a ; y0 - b) fra cirklens centrum til røringspunktet står vinkelret på enhver retningsvektor
(x - x0 ; y - y0) for tangenten.

Indsæt punktet Q's koordinater for (x0 , y0) .


Svar #3
27. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

(-4-0)(1-(-4)) + (-1-3)(1-(-1)) = 0 

Jeg ved ikke om det her er helt forkert. Er meget i tvivl om a og b koordinaterne.? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Cirklens ligning er x2 + 2x + y2 -6y = 15 , så dens centrum aflæses til (a;b) = (-1;3).

Du har ikke fundet en ligning for tangenten. Ligningen er

(x0 - a)·(x - x0) + (y0 - b)·(y - y0) = 0

med (a;b) = (-1;3) og (x0;y0) = (-4;-1)


Svar #5
27. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Så er ligningen vel bare ((-4)-(-1))*(x-(-4))  +  ((-1)-3)*(y-(-1))  =  0    :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan kun bruge ordet "bare", når du har "gjort rent" i det udtryk; men ellers er det korrekt.


Svar #7
27. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Tak. 8)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet -

Vedhæftet fil:1 Cirklens Ligning.PNG

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.