Matematik

Hjælp. bestem ligning mellem punkter i kordinatsystem

27. april 2012 af Jernaben (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man har 4 punkter i et kordinatsystem.  man har et punkt A,B,C og D. Vi skal bestemme ligningen for linjen mellem B og C. Er der nogle som kan hjælpe for vi har ingen ide om hvordan vi starter ud med at lave opgaven :s

Punkt B= (0;135)

Punkt C=(300; 275)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2012 af mathon

   en ret linje igennem to givne punkter
   er folkeskolepensum


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2012 af mathon

...men det var jo ingen hjælp

den rette linje gennem
                                             P1(x1,y1)  og  P2(x2,y2)        

    har ligningen
                                              y = ax + b

    med
                   a = (y2-y1) / (x2-x1)

                   b = y1 - a·x1

                                           


Svar #3
27. april 2012 af Jernaben (Slettet)

forstår det ikke helt. er der to svarmulighedder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2012 af mathon

den rette linje gennem
                                             P1(0,135)  og  P2(
300,275)          

    har ligningen
                                              y = ax + b

    med
                   a = (
275-135) / (300-0)

                   b =135 - a·0


Svar #5
27. april 2012 af Jernaben (Slettet)

Ah på den måde.

mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Hjælp. bestem ligning mellem punkter i kordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.