Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimal DB ved prisdiskriminering

28. april 2012 af lufthansa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende info for et produkt som skal afsættes på to markeder.

Det første marked . P = 30,4 kr pr stk, og en Pmax = 51,2 kr pr stk. Gennemsnitlig afsætning på et år = 1400000 stk.

Særomkostninger til det første er 9,52 kr pr stk..

Det andet marked. Pmax = 20 kr. Maksimal omsætning kan nås på det andet marked ved en mængde på 2500000 stk. Særomkostninger til den anden er på 2,47 kr.

Fælles variable omkostninger = 8,90 kr pr. stk.

Fælles fastomkostninger = 11,98 kr pr stk.

Jeg skal så finde det optimale dækningsbidrag. Jeg tror jeg skal finde to prisafsætningsfunktioner og deraf udlede TR og MR.

Men så er jeg altså lost !!!!!

 

 


Skriv et svar til: Optimal DB ved prisdiskriminering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.