Fysik

Hvordan finder jeg rødforskydningstallet, z? og hvordan beregner man en galakses hastighed :/

29. april 2012 af hvismanharlidtfortravlt (Slettet) - Niveau: C-niveau

* Vælg en absorptionslinje i solspektret og aflæs bølgelængde. Find den tilsvarende linje i galaksespektret! I må gerne markere dem på opgavearket, som I afleverer med jeres resultater.


Jeg vælger:

588nm(absorptionslinje i solspektret) 622mn(absorptionslinje i galaksespektrum)

 

* Hvad er rødforskydningstallet, z?

* Beregn galaksens hastighed!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af Salihu (Slettet)

z = (λgalaksesol) / λsol

hastighed: v = c * z,  z<0,1

c = lysets hastighed


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg rødforskydningstallet, z? og hvordan beregner man en galakses hastighed :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.