Matematik

Mangler lige det sidste inden skriftlig matematik eksamen

29. april 2012 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

 

Jeg skal lige have styr på nogle ting inden jeg skal til skriftlig eksamen i matematik.. Det drejer sig om disse slags opgaver som jeg ikke har styr på..

 

- Afrund til 2 decimaler

fx. 67,987 = ???

eller.. 1,092 = ???

- jeg har også svært ved sådan nogle som den her 6*3(1/3) = ???

& den her 86/84 = ???

og det her 3 * (a+3) = ???

og den her (a+3)²

_ det er kun eksempler som jeg har taget.. jeg må ikke bruge lommeregner.. jeg vil sætte stor pris på nogle forklaringer for disse typer af opgaver .. Tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. april 2012 af erik1510 (Slettet)

3*(a+3) = 3a+9

 

du skal gange 3 ind i begge led i parantesen (et led er når et tal/bogstav er adskilt af + eller -. altså er der to led inde i parantesen nemlig a og 3). Det bliver: 3*a=3a     og 3*3=9 


Svar #2
29. april 2012 af mrcool10 (Slettet)

super tak for et forståeligt svar :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. april 2012 af YesMe (Slettet)

Når du skal afrunde til to decimaler, hvor der er tre decimaler -

skal du kigge på den tredje decimal om det er større end 5 eller ej.

Hvis det er større end 5, skal du putte +1 til foran.

Fx afrund til to decimaler 0,016 = 0,02.

                                           6 > 5


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. april 2012 af erik1510 (Slettet)

(a+3)^2   =   (a+3)*(a+3) 

 

her er det kvadratet på en toleddet størrelse. Igen er led adskilt af + og - som her er a og 3. Når parantesen er opløftet i anden (^2) så betyder det at der er to gange af den parantes f.eks. (a+3)^3   =     (a+3)*(a+3)*(a+3).

 

 

Derefter skal du gange ledene ind i de andre led:

 

a*a = a^2

a*3=3a

3*a=3a

3*3=9 

 

Nu samler du:    a^2+9a+9
 

 


Svar #5
29. april 2012 af mrcool10 (Slettet)

YESME: vil det så sige at 67,987 bliver = 67,99 og 1,092 = 1,09


Svar #6
29. april 2012 af mrcool10 (Slettet)

ERIK1510... er det endelige svar 11a+9


Brugbart svar (2)

Svar #7
29. april 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Præcis


Svar #8
29. april 2012 af mrcool10 (Slettet)

YESME tak for svarene :)


Skriv et svar til: Mangler lige det sidste inden skriftlig matematik eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.