Matematik

Prisme

30. april 2012 af lotche (Slettet)

En bestemt type af lukket beholder har form som et revinklet prisme, hvor grundfladen er en ligbenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af sådan en beholder 100. 

a) Angiv overfladearealet af sådan en beholder som funktion af kateternes længde x. 

Håber virkelig at der er nogen der gider hjælpe, for kan ikke rigtig forstår den =/

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2012 af peter lind

Grundfladens areal A er ½*produktet af kateterne. Rumfanget af prismen (100) er arealet  af grundflade*højde


Svar #2
30. april 2012 af lotche (Slettet)

Så svaret til dette spørgsmål vil egentlig bare være A=1/2*x^2

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2012 af peter lind

Det er arealet af grundfladen. Du har også 4 andre flader nemlig 3 lodrette og den øverste flade.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2012 af mathon

                       bund og loft        bredsiden           2 kortsider

areal                    x2                     h·√(2)·x                    2hx

med

                  V = 100 = (1/2)hx2

                         hx = 200/x
hvoraf
                  Ov = x2 +  √(2)(hx) + 2hx = x2 +  (√(2) + 2)·(hx)  = x2 +  (√(2) + 2)·(200/x)

                  Ov(x) = x2 +  (√(2) + 2)·200) / x

                  Ov(x) ≈ x2 +  682,843 / x


Svar #5
30. april 2012 af lotche (Slettet)

Okay tak :)

 

Skriv et svar til: Prisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.