Matematik

Skæringspunkter funktioner..

30. april 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Bestem koordinaterne til punkterne A, B og C

 

jeg kender funktionerne f(x)= sin(x)+x og g(x)=1,2x-1,5

Jeg er godt klar over at jeg skal sætte ligningerne lig med hinanden og løse for x og derefter finde y ved at sætte x ind på x's plads i en af funktionerne.. men når jeg endelig gør det i Maple så får jeg 

> solve({sin(x)+x = 1.2*x-1.5}, {x});
print(`output redirected...`); # input placeholder
                       {x = 8.214387342}

Opgave 1

c) Bestem tangentens vinkel med vandret i punkt B

 

 

d) Bestem arealet af det område, der afgrænses af parabelbuerne, x-aksen og y-aksen

 

Punktet B ligger på skæringspunktet mellem funktionerne
f(x)= - 0,008x2 + 40 og
g(x)=0,008x2–1,6x+80


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan også bruge maples fsolve(ligning,x=x1..x2)

den gør det bare nummerisk. Eller tag og plot de 2 ligninger og find skæringer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Det fremgår ikke, hvad A, B og C er -

vil du fortælle os det?

;-)


Svar #3
01. maj 2012 af aatgsue (Slettet)

A, B og C er punkter som ligger på de to funktioner.

forresten.. det er 

 

f(x)= - 0,008x2 + 40 og
g(x)=0,008x2–1,6x+80

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

- Vil du måske osse fortælle os HVOR på de to funktioner A og C ligger ?


Svar #5
02. maj 2012 af aatgsue (Slettet)

... Det er to funktioner, ik?

Og de skærer hinanden i punkterne A, B og C.

Det er svært at forklar det... du kan evt. Tjekke dokumentet hvor jeg har lagt billedet ind.

 

Har fundet ud af at jeg skal afgrænse for at maple gider give mig de forskellige skæringspunkter.

Vedhæftet fil:Dok2 mat17.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Nåååååårrrrrhhh -

Det var de to OPRINDELIGE fkt., du mente -

Det, der forvirrede, var at du skrev:

"Punktet B ligger på skæringspunktet mellem funktionerne
f(x)= - 0,008x2 + 40 og
g(x)=0,008x2–1,6x+80"

- altså to helt andre fkt. ???

Men Okay - nu forstår jeg hvad du mener . . .

Ja - der skal afgrænses - du kan iøvrigt osse få de 3 x'er ved at solve f(x) - g(x) = 0, men det var nok det,

# 1 forsøgte at forklare.

Thnks !

;-)


Svar #7
02. maj 2012 af aatgsue (Slettet)

Okay det prøver jeg. :)

Og ja... det var ikke lige den besdte forklaring af opgaven


Skriv et svar til: Skæringspunkter funktioner..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.